Silent disco set kopen of huren? Wat is nou een Silent disco set? Alle antwoorden op jouw vragen kun je in deze blog vinden. Handig!

Wat is dat nou, een Silent disco set? Wat kan je er mee en waarom zou je het kopen of huren?
Dat is de vraag die ik laatst kreeg. Heb jij deze vraag nou ook, dan zou ik deze blog zeker even lezen. Misschien word je wel net zo enthousiast als ik!

Vraag je jezelf af of je beter kunt kopen of huren? Daarover later meer.

Wat is een Silent disco set en wat kan ik er mee?

Goede vraag! Als je nog nooit een Silent disco set hebt gebruikt dan klinkt het misschien wat vreemd, allemaal mensen met een koptelefoon op, wat is daar nou leuk aan?
Toen ik voor het eerst te maken kreeg met Silent disco vroeg ik dit mijzelf ook af. Om dit goed te begrijpen, zal ik je meenemen in mijn eerste ervaring.

Ik ging naar een feestje waar Silent disco sets werden gebruikt. Iedereen kreeg een eigen hoofdtelefoon die je op een kleur naar keuze kon afstemmen. De organisatoren hadden 3 verschillende zenders neer gezet, ieder met een eigen muziek stijl: House muziek (blauw), Top 40 muziek (groen) en 80’s en 90’s disco muziek (rood).
Toen ik de koptelefoon op had gezet, begon ik met het wisselen tussen de zenders via een schuifje op de koptelefoon. Ik bleef hangen op een leuke 80’s plaat, mijn koptelefoon kleurde vrolijk in een rode kleur.

Na een poosje zag ik iemand wijzen naar zijn hoofdtelefoon die de kleur groen had, hij stak zijn duim op. Ik was benieuwd en wisselde direct van zender omdat ik wilde weten wat hij aan het luisteren was.
Doordat de meeste gasten naar de muziek luisterden, ontstond er al snel een leuke sfeer waarbij iedereen aan het dansen was op zijn eigen muziekstijl. Ook waren er gasten die rustig met elkaar konden kletsen door de hoofdtelefoon even uit te zetten, ideaal!

Dat is het leuke aan Silent disco, je kunt dansen en naar de muziek luisteren die jij leuk vindt, maar je kunt ook rustig met elkaar kletsen.

Kopen of huren?

Dat is een veel gesteld vraag, moet ik nou gaan kopen of huren?
Het antwoord is simpel: gebruik je maar een paar keer per jaar een Silent disco set, huur dan de set. Vooral als je vaak een wisselend aantal personen hebt die het gebruiken is het makkelijk om te huren, je kunt dan altijd het aantal stuks huren wat je wilt.
Gebruik je Silent disco vaker? Organiseer je bijvoorbeeld festivals, heb je een horeca zaak of kom je met jouw vriendengroep vaak bij elkaar en wil je geen overlast? Dan is het aanschaffen zeker de moeite.
Heb je een aantal hoofdtelefoons gekocht en wil je er nog een paar bij? Dan kun je er makkelijk een aantal bij huren. Dat is wel zo handig.

Ik hoop je hiermee een gevoel van Silent disco te hebben meegegeven. Misschien ben je wel net zo enthousiast geworden als ik! Bekijk snel ons aanbod: https://www.silentdiscopoint.com/kopen/